Nieuws

seizoen 2024 groots afgesloten

Op 29 september hebben we het seizoen 2024 afgesloten. Dit was samen met de gemeentelijke afsluiting van ‘Helmond viert 80 jaar vrijheid’.

In de ochtend was een ontbijt georganiseerd, waar de vrede en vrijheid van Toen(veteranen) Nu (vluchtelingen) en Straks (jongeren) bij elkaar kwam.
Zoals elk jaar bij de afsluiting werd om 12 uur het spits afgebeten door de Rimboband. Daarna volgde  de afsluiting van het project ‘meer muziek in de klas’ waardoor het podium bevolkt werd door zo’n 75 kinderen met een muziekinstrument die o.a. een speciaal bevrijdingslied ten gehore brachten.
Daarna zong Pauline van der Roest o.b.v. Ad Brouwers een aantal mooie nummers en vertelde zij het verhaal van haar moeder die de bevrijding heeft meegemaakt.
Daarna kwamen de Vlierländer muzikanten de feestvreugde verhogen waarna Rogo City het middagprogramma afsloot.

Het avondprogramma werd geopend door HMC, gevolgd door fanfare De Vooruitgang, Harmonie Amicitia en tenslotte KSH Phileutonia.

De grote afsluiting werd verzorgd door Senna Willems.

De hele dag waren er militaire voertuigen aanwezig, een kraampje van het Wehrmachtshuisje te Someren-Eind en een tweetal Foodtrucks. Voor de kinderen was er een springkussen en de mogelijkheid om zich te laten schmincken.

Foto’s vind je op https://www.facebook.com/caratconcerten

We kijken terug op een mooie afsluiting, maar zeker ook op een prachtig seizoen 2024!

Wij willen iedereen die dit seizoen mede mogelijk heeft gemaakt vanaf deze plek heel hartelijk bedanken.
* alle muzikanten die geheel belangeloos opgetreden hebben
* al het publiek dat enthousiast gereageerd heeft
* Rooijakkers party en events voor de catering
* Wim van den Broek voor de mooie foto’s elke week
* Ted Willems voor alle ondersteuning
* onze crew die weer elke week paraat stond om het geluid, de stoelen enz. te regelen en iedereen te voorzien van een drankje
* de gemeente Helmond voor de subsidie
* het bestuur die alles in goede banen leidt

We hebben elke zondag weer genoten en kijken alweer uit naar 4 mei 2025, wanneer de Caratconcerten 2025 weer zullen opstarten.
Inschrijven kan vanaf vandaag op het tabblad inschrijven.